Изасланик из Леванта

704дин.

*цена је са 20% попуста

Иако оковани мраком нежељеног јарма, балкански народи неуморно настављају да напрежу ум и снагу да би покидали ланце. Ка Западу, Истоку, Ватикану, Венецији, Бечу, Варшави и Москви, угњетени шаљу своју наду, не само да би добили независност на поклон, већ спремни и да се жртвују за тако светао циљ.

Категорија: Ознака: ID производа:313

Опис

Роман Изасланик из Леванта прати најбољу традицију историјско-авантуристичке литературе. Вешто се користећи тананошћу овог жанра, ауторско перо нас води ка вратима прошлости иза којих је, већ више од три века, потонуло у заборав, једно сећање испуњено романтиком и узбуђењима. Време подиже завесу и читалац постаје живи сведок доба када се православни и католички крст, као два мача вере, заједно усправљају против оштрице полумесеца, који прети да посече везу међу њима и да исламу прокрчи пут ка срцу Европе.

Иако оковани мраком нежељеног јарма, балкански народи неуморно настављају да напрежу ум и снагу да би покидали ланце. Ка Западу, Истоку, Ватикану, Венецији, Бечу, Варшави и Москви, угњетени шаљу своју наду, не само да би добили независност на поклон, већ спремни и да се жртвују за тако светао циљ. Жар сећања, са покољења на покољење, распаљује наду на згариштима њихове прошле достојанствености и славе. Грубих срца и непоколебљиви, очеви и синови се боре и гину у име слободе, а горке сузе мајки, сестара и вољених, умивају им крваве ране поноситом и гордом тугом. И никоме од њих, ни Бугарима, ни Србима, или Црногорцима, Бoсанцима, Хрватима, Грцима, Власима, Албанцима, није потребно да доказује своје место и право на постојање у овом делу Старог континента. Јер су њихови преци хиљадама година стварали и ширили знање и културу, као зачетници европске цивилизације, али и као покретачка снага и тачка светског прогреса у будућности.

Валентин Георгијев, књижевни колумниста

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије