Опроштај с Матјором

484дин.

*цена је са 20% попуста

Матјора је острво у реци Ангари у Сибиру. Вековни дом многих породица. Копно које мора бити потопљено. Свет који ће нестати под великим акумулационим језером …

Категорија: Ознака: ID производа:325

Опис

Матјора је острво у реци Ангари у Сибиру. Вековни дом многих породица. Копно које мора бити потопљено. Свет који ће нестати под великим акумулационим језером.

Становници Матјоре проводе последње лето на свом острву. Опраштају се са постојбином и са наслеђем предака. Опраштају се са својим навикама и начином живота, пред пресељење у непознат и помало туђ свет с друге стране реке.  Да ли је технички прогрес заиста напредак? Да ли је лагодније увек и боље? Има ли човек право да се одрекне дома и традиције? Сме ли да препусти уништењу цркву и гробове? Шта мора да учини да не би изневерио себе?

О свему томе говори нам Валентин Григојевич Распутин у овом изванредном роману, сучељавајући различите ликове у низу сцена, у исти мах лирских и драматичних.

Валентин Григорјевич Распутин је највећи живи руски писац. Превођен и поштован у свету. Велики пријатељ Србије и српског народа. У Русији толико вољен да су му у Иркутску за живота отворили музеј. Познат је и као горостас са Бајкала, и то име му сасвим пристаје.

МОЖДА ЋЕ ВАМ СЕ СВИДЕТИ И:

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије