Ја

396дин.

*цена је са 20% попуста

Да ли је могуће схватити порекло бесконачних људских стремљења и патњи? Александар Потемким нам самоуверено каже – да! Његов трезвен, помало шокантан поглед на стварност, приморава нас да погледамо сами себе из другог угла, да подвргнемо анализирању оно, што се увек жели прећутати.

Категорија: Ознака: ID производа:331

Опис

Очигледно је да је ово егзистенцијалистички роман, као и све што пише Александар Потемкин. У било ком друштву, он је увек заинтересован за конкретног јунака. И то је најчешће јунак понора. Тако ни у причи Ја, не треба тражити истину „иза огледала“. Пре ће бити да је ово „надпсихолошки“ роман који истражује душевне ризнице (душевна блага) савременог руског човека.
Валентин Никитин, православни филозоф

Аскета у свему, који се удаљио од секуларног и политичког живота, не даје интервјуе и не учествује у јавним излагањима и говорима. Међутим, познат као предавач – професор Московског државног Института, доктор наука Александар Потемкин, држи на Економском факултету студентима специјалан курс.
Његове књиге плене одједном и на све начине: богатством књижевног језика који је у савременој књижевности реткост, изванредним осећајем за свет који нас окружује, суптилним разумевањем људске природе, са свим њеним замисливим и незамисливим противуречностима.
Свако од нас се бар једном запитао – да ли је могуће у данашње време, пробити се кроз равнодушност и успети да разазнаш туђу душу у „мрачној шуми“. Да ли је могуће схватити порекло бесконачних људских стремљења и патњи? Александар Потемким нам самоуверено каже – да! Његов трезвен, помало шокантан поглед на стварност, приморава нас да погледамо сами себе из другог угла, да подвргнемо анализирању оно, што се увек жели прећутати. Није ни чудо што многи критичари и културни радници, сматрају Александра Потемкина Достојевским XXИ века.
Сергеј Минајев, новинар

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије