Миленин усуд

264дин.

*цена је са 20% попуста

Ко је, заправо, била Милена Павловић Барили? Тек после ове књиге која се чита у једном даху, читалац може да састави мозаик живота ове несвакидашње уметнице…

Категорија: Ознаке: , ID производа:364

Опис

Ко је, заправо, била Милена Павловић Барили? Да ли је њен усуд почео оног тренутка када је рођена у Пожаревцу 5. новембра 1909. године као кћи лепе, образоване и амбициозне Српкиње Данице Павловић и разбарушеног италијанског уметника пореклом из Парме, Бруна Барилија? Где се нашла та девојка разапета између својих католичких и православних корена, а окружена пријатељима који су били у јаким хомосексуалним везама? Ако је Миленина највећа љубав био кубански пијаниста, згодни креолац Родриго Гонсалес, због чега се удала за десет година млађег Американца без занимања,  Роберта Томаса Гослена? Из љубави, или због папира који би јој омогућили несметан останак у Америци?

Ово су само нека од питања на која ћете наћи одговор у књизи Миленин усуд. Истинита и провокативна прича  о славној сликарки, прецизна хронографија о раду Милене Павловић Барили која је живела и излагала у Пожаревцу, Београду, Лондону, Паризу, Риму, Њујорку…Потицала је од Карађорђа, познавала је Пола Валерија, Ђорђа де Кирика и Жана Касуа, друговала је са Ђанкарлом Менотијем…Тек после ове књиге која се чита у једном даху, читалац може да састави мозаик живота ове несвакидашње уметнице која је умрла у Њујорку 6. марта 1945. Није имала ни 36 година.

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије