Удати се за Моцарта

352дин.

*цена је са 20% попуста

Удати се за Моцарта је изванредна и истинита прича која се чита у једном даху. Главне јунакиње су четири сестре Вебер. Док се њихов отац, заљубљеник у музику, бори да обезбеди најнужније за свакодневни живот, преписујући ноте, а њихова мајка у кухињи потајно саставља листе пожељних кандидата за зетове, оне имају своје снове о будућности. А онда једне вечери међу њих ушета младић по имену Волфганг Амадеус Моцарт.

Опис

Удати се за Моцарта је изванредна и истинита прича која се чита у једном даху. Главне јунакиње су четири сестре Вебер. Док се њихов отац, заљубљеник у музику, бори да обезбеди најнужније за свакодневни живот, преписујући ноте, а њихова мајка у кухињи потајно саставља листе пожељних кандидата за зетове, оне имају своје снове о будућности. А онда једне вечери међу њих ушета младић по имену Волфганг Амадеус Моцарт. Доба његове славе је прошло, он више није чудо од детета које на принцезином крилу једе колач од марципана, већ један од многобројних младих музичара који се боре за милост владара и племића. Непрестано му се чини да нико, па ни његов отац, не може да му опрости што је одрастао. Четири младе жене, заљубљене у њега, подстичу његову страст, али и раскош његове музике.
У овој чудесној причи преплићу се жудња и стрепња, амбиција и осујећеност, љубав и обавезе, нежност и љубомора, нада и страх.

Удати се за Моцарта је и прича о времену када су племкиње умирале од досаде, родитељи одређивали будућност деце према сопственим интересима, честите девојке имале само два избора: манастир или добру удају, а генији носили ливреје племића и вечерали у кухињи, после слугу, а пре кувара.

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије