Skip to content Skip to footer

Москва сузама не верује

528рсд

*цена је са 20% попуста

Лепа, топла и узбудљива прича о борби за будућност, али и за опстанак, три младе девојке које долазе из дубоке руске провинције у Москву, циљно место свих амбициозних, и жељних бољег и садржајнијег живота. Али како успети у Москви? Како успети било где, када су жеље у нескладу са могућностима?

Опис

„Филм који има овакав наслов мора бити изузетан!“, помислила сам давних седамдесетих, када је ово ремек-дело награђено Оскаром. И заиста, сва моја очекивања била су испуњена.

Москва сузама не верује је лепа, топла и узбудљива прича о борби за будућност, али и за опстанак, три младе девојке које долазе из дубоке руске провинције у Москву, циљно место свих амбициозних, и жељних бољег и садржајнијег живота. Али како успети у Москви? Како успети било где, када су жеље у нескладу са могућностима? Свака од јунакиња бира свој пут, сагласно својој природи и вредносном систему. Свака од њих проналази свог мушкарца. И своје место у Москви. Али и много губи. Пре свега, илузије…

Никада нисам заборавила овај филм. Годинама сам чекала да неко преведе и објави роман по коме је филм настао. И ево, роман је најзад пред нама. Иста топла прича. Једноставна и мудра. Исте главне јунакиње. Исто трагање и жудња. А опет, све је некако лепше. Потпуније. И пуно нових значења.

Прочитајте роман Москва сузама не верује. Пронађите одговоре на многа питања која постављате себи. Преиспитајте сопствене снове. Осмотрите сопствене стазе. Проверите тврдњу једне од јунакиња:„Да би била равноправна супруга генералу, девојка се мора удати за поручника!“ Ове речи нису тек мудровање самосвесне девојке. Оне су и морални став. Радо их цитирам већ неколико деценија, као један од постулата сопственог живота. И сматрам их веома важним, посебно у наше време…

Љиљана Хабјановић Ђуровић

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије