Мајстор Хирам и цар Соломун

352дин.

*цена је са 20% попуста

Роман Мајстор Хирам и цар Соломун је узбудљива прича о овој двојици људи. О њиховим различитостима. И сличностима. О њиховом чудесном разумевању. О поштовању и поносу. О пријатељству које је често личило на сукоб. О непрестаном сударању две воље и две моћи. Две вере. О њиховој љубави према истој жени — богатој, снажној и мудрој, заносној и загонетној Краљици од Сабе. О њеном коначном избору. И о трагедији коју је избегло само једно од њих троје.

Опис

Соломун је славни јудејски цар. Син Давидов. Леп и весео. Власник раскошног харема од хиљаду жена, и штала са дванаест хиљада коња. Човек који је од свих дарова које му је Бог понудио изабрао мудрост, да уме да разликује добро од зла. Праведни судија. Песник који је записао три хиљаде умних изрека и хиљаду и пет песама. Смртник који је разговарао са животињама, птицама и духовима. Верник који је дрско прекршио два налога Божја, те му је срце пошло странпутицом. Владар који је своме народу обезбедио мир и добио милост да подигне јерусалимски Храм и скровиште за Заветни ковчег.

Хирам је генијални мајстор градитељ. Аскета уздигнут учењем египатских свештеника. Свестан је себе и значаја онога што уме и може. Он је и Мајстор оснивач братства слободних зидара. Поседник тајних знања, која је спремно одбранио сопственим животом. Човек чија је смрт и данас, као симболичка драма, део масонске иницијације.

Роман Мајстор Хирам и цар Соломун је узбудљива прича о овој двојици људи. О њиховим различитостима. И сличностима. О њиховом чудесном разумевању. О поштовању и поносу. О пријатељству које је често личило на сукоб. О непрестаном сударању две воље и две моћи. Две вере. О њиховој љубави према истој жени — богатој, снажној и мудрој, заносној и загонетној Краљици од Сабе. О њеном коначном избору. И о трагедији коју је избегло само једно од њих троје.

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије