Глумци

484дин.

*цена је са 20% попуста

Стефани Кауел написала је роман богат детаљима из овог периода и људским осећањима. Испуњен музиком, позоришним тајнама, смехом и страшћу, роман Глумци је интиман и дирљив портрет најпопуларнијег драмског писца свих времена.

Опис

Пре него што је постао драмски писац и песник, Вилијем Шекспир био је једноставно Вил, младић који је сањао да једнога дана постане писац. Овај узбудљив историјски роман прати Шекспиров динамичан пут креативног и емотивног самооткривања, у годинама његовог шегртовања. Син занатлије рукавичара тумара пољима Стратфорда, жељан знања и гоњен снажном жељом да побегне из скученог света свога малог места и стега брака без љубави. Пошто је напустио породицу и родно место и уронио у немир и узбуђења Лондона, Вил постаје посвећени, борбени глумац и део зачараног круга позоришних људи попут Џона Хемингса, Бена Џонсона и Кристофера Марлоа, људи који су временом створили незаборавно елизабетанско позориште. Упоредо, Вил пише. И жуди да постане прави писац. Најзад почиње да продаје своје комаде и стиче признање у свету лондонских позоришта и аристократије. Ипак, можда се најфинији и најосећајнији редови које је написао могу наћи у његовим сонетима написаним за Ерла од Саутемптона, младог племића изванредне лепоте, чија отменост и наклоност разгаљују песникову душу. Ерл постаје Вилов мецена, пријатељ, романтични сапутник, и, коначно, љубавник. Са ерлом и очаравајућом италијанском музичарком Емилијом Басано, Шекспир дубоко упада у буран љубавни троугао који ће угрозити и његову посвећеност писању, и његов осећај сопствености и самопоштовања.

Стефани Кауел написала је роман богат детаљима из овог периода и људским осећањима. Испуњен музиком, позоришним тајнама, смехом и страшћу, роман Глумци је интиман и дирљив портрет најпопуларнијег драмског писца свих времена.

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије