Версај Марије Антоанете

0дин.

Кетрин Дејвис има поетску сензибилност, вешто око за детаље и машту романсијера што нас носи крај детаља својственим историјским књигама и баца нас у прљавштину и грубости прошлости…

Нема на лагеру

Опис

Роман Версај Марије Антоанете, опште хваљен и прихваћен, испреда причу о једном богатом духу који је закључан у лепом телу и једном немогућем тренутку историје. На почетку Версаја, четрнаестогодишња Марија Антоанета путује из Аустрије у Француску да сретне свог вереника. Он ће постати шеснаести Луј који влада Француском, а Антоанета ће бити његова краљица – мада ни једно од њих не показује јаку склоност према власти, политици, или улогама које морају да играју. Антоанета се налази опкољена високим фризурама, ксенофобичном сумњом њених поданика, мизогонијом њених клеветника и вишеструким заврзламама дворца који назива домом. Версај је очаравајућа медитација о времену и правом путовању душе унутар њега, штиво које је од почетка забавно и запањујуће мудро.

Кетрин Дејвис има поетску сензибилност, вешто око за детаље, и машту романсијера што нас носи крај детаља својственим историјским књигама и баца нас у прљавштину и грубости прошлости… Приказује нам замишљени унутрашњи поглед на догађаје, као плод праве уметности. Кетрин Дејвис је добитница Кафкине награде, награде Мортон Даувен Зејбел коју додељује Америчка академија за уметност и књижевност, као и стипендије Гугенхајм.

Додатне информације

Издање

2. легално издање

Прво издање

2005. године

Број страна

Jезик

62

Врста писма

Врста коричења

Димензије

12X21cm