Сан другог

237дин.

*цена је са 20% попуста

Једна жена, један мушкарац, још један мушкарац и љубав: све што је потребно за један сјајан квартет!
Постоји нешто што ову причу чини веома личном, а то је начин на који Анаис Жанере непрестано премешта и рашчлањује своје личности, као да у рукама држи каледиоскоп и тако нам показује безбројна лица страсти…

Категорија: Ознаке: , ID производа:375

Опис

Ево романа који вас зграби и не напушта вас.

А у њему су једна жена, један мушкарац, још један мушкарац и љубав: све што је потребно за један сјајан квартет!

Постоји нешто што ову причу чини веома личном, а то је начин на који Анаис Жанере непрестано премешта и рашчлаује своје личности, као да у рукама држи каледиоскоп и тако нам показује безбројна лица страсти.

Посредством два паралелна гласа, два тако болна, а истовремено нема гласа, можемо да проникнемо у унутрашњост збивања тог мушкарца и те жене, који су некада знали да једно с другим поделе срећну љубав, а сад се међусобно немилосрдно преиспитују. Ухваћен у игру читалац не престаје да се и сам преиспитује, не престаје да буде пун разумевања за јунаке овог романа.

Мушкарац је највероватније жртва-покајник. Мучен љубомором – која је била утолико окрутнија јер се није заснивала ни на једном познатом лицу – био је осуђен да бескрајно чека ону која је отишла, да неуморно лута по лавиринту своје несреће без могућности да нађе излаз из њега, све док се она не буде вратила да поново потражи уточиште код њега. А он ће је тада гледати као да је странкиња, док ће она, на крају, осетити дубину своје самоће. Дакле, та одбачена жена јесте она која највише пати, која двоструко пати и ми ћемо, кроз делиће разговора и јецаје, открити драму коју она живи и преживљава с Њим. Он, то јест Други, Непознати, онај је због кога је веровала да је спремна све да напусти…

Добили смо романтичну причу у најлирскијем и најбољем смислу те речи. Зато с правом можемо рећи да је први роман младе Анаис Жанере право изненађење, право освежење у савременој француској књижевности.

Флора Гру

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије