Ништа озбиљно

343дин.

*цена је са 20% попуста

Роман Ништа озбиљно је, пре свега, свођење рачуна Жистин Леви са самом собом, једна искрена самоисповест, портрет младе напуштене жене која је прошла кроз пакао дроге и љубавне патње да би из њега изашла захваљујући новој љубави.

Категорија: Ознаке: , ID производа:374

Опис

Девет година после првог романа Састанак (1995), у коме је говорила о вечито одсутној мајци, бившој манекенки, глумици и лезбијки, чију су лепоту опустошили алкохол и дрога, Жистин Леви је објавила свој други роман Ништа озбиљно (2004), причу о Луиз, девојци која је на путу да потпуно потоне у љубавној патњи, сумњама и бесциљним лутањима пошто ју је Адријан, човек њеног живота, напустио због друге жене, Поле. То би била банална љубавна прича, која одзвања као потпуно приватна трагедија, да није у питању аутобиографски роман о пару који, након потпуне љубавне осмозе, види како се њихов брак распада, да Лунз није Жистин Леви, кћерка познатог француског филозофа Бернара-Анрија Левија, разведена од Рафаела Ентовена, сина чувеног издавача и очевог пријатеља, њене љубави из детињства, који ју је напустио због топ-модела и познате певачице Карле Бруни. Тако ова лична, сјајно написана исповест, прераста у потресан роман и књижевна критика је поново истакла да је реч о новој Франсоаз Саган, мада она више воли кад је пореде с Маргерит Дирас.

Главни јунаци овог романа су два веома млада, заљубљена бића. Као остале девојке и Луиз мисли да волети значи бити једно, говорити у један глас, мислити на исте ствари, стопити се једно с другим, бити као раздвојени сијамски близанци који и даље имају исти мозак. Али, како каже Луизин отац, то истовремено може да буде ужасно и погубно јер се после раскида много пати, па зато увек треба бити на опрезу, не дозволити да у животу љубав преузме командно место.

Роман Ништа озбиљно је, пре свега, свођење рачуна Жистин Леви са самом собом, једна искрена самоисповест, портрет младе напуштене жене која је прошла кроз пакао дроге и љубавне патње да би из њега изашла захваљујући новој љубави.

Додатне информације

Број издања

Прво издање

Број страна

Језик

Врста писма

Врста коричења

Димензије