Осмо издање књиге “ Oнда је дошла добра вила“

У продаји осмо издање романа " Oнда је дошла добра вила".
Најпродаванији роман Београдског сајма књига 2016.

РАТ ЗА ЉУДСКЕ ДУШЕ СЕ НАСТАВЉА

     Из ових или оних разлога, нисам читао књиге Љиљане Хабјановић Ђуровић. Знао сам њихову тематику, и да су веома тражене, али ето, нисам стизао да их читам. А онда ме је, половином 2016.године госпођа Хабјановић Ђуровић обавестила да пише роман о дејству секти на људе, и замолила ме је да јој доставим извесну литературу.

     Није се, наравно, обратила само мени, него и другима који су се бавили овом тематиком, и све што је добила искористила је на најбољи могући начин, нудећи дело које би, да не живимо под окупацијом, него у слободи, могло да уђе у школску лектиру.

     Морам да признам: роман сам прочитао у једном даху. Све је било ту: идиличан породични живот (али, авај, без сећања на Бога и Небеско Царство, без молитве, поста, причешћа и исповести); дете обдарено, способно, пуно емоција… И онда слом: врбују га и одводе од ближњих.

     Деведесете године 20.века провео сам, при храму Светог Александра Невског у Београду, у апологетском раду који је подразумевао суочавање са тоталитарним и деструктивним верским сектама. Читајући књигу Љиљане Хабјановић Ђуровић, сетио сам се свега…

     Роман „Онда је дошла Добра Вила“, писан на основу увида у сектолошку литературу, пре свега је утемељен на тачном родитељском осећању и саздан књижевном вештином која држи пажњу читаоца од почетка до краја. Све што знам о сектама описано је прецизно и уметнички убедљиво. И, наравно, показано нам је оно најбитније: главни циљ демонских сила је да разоре породицу, да одвоје децу од родитеља, да од живих направе зомбије, да од лепих и паметних начине самоубице. И то раде на све могуће начине, почевши од популарне културе и рок музике, чије је дејство Љиљана Хабјановић Ђуровић такође убедљиво приказала.

     Као човек који се у свом раду суочавао са жртвама секти и њиховим породицама, морам да кажем нешто важно: данас се у Србији мали број људи озбиљно бави овим проблемом, и мали је број оних који су спремни и знају да помогну… А бране пуцају, и мутни таласи секташтва и окултизма носе собом нове и нове људске жртве.

     Па ипак, појавило се дело које у превенцији може бити корисно, за сваког лековито и отрежњујуће: роман „Онда је дошла Добра Вила“, који, између осталог, сасвим у складу с речју Достојевског, показује да читав наш живот зависи од неколико лепих успомена из детињства – нарочито ПОБОЖНИХ успомена.

     Зато није нимало чудно да се роман Љиљане Хабјановић Ђуровић продао, за тако кратко време, у огромном тиражу: људи су препознали аутентичну, животно потребну, причу, и почели су да читају књигу и као приручник који им може помоћи да спасу своју децу у доба свеопште демонске обмане. И потписник ових редова га срдачно препоручује читаоцима.

     Владимир Димитријевић, православни публициста (изводи из текста ПОВОДОМ КЊИГЕ „ОНДА ЈЕ ДОШЛА ДОБРА ВИЛА“ ЉИЉАНЕ ХАБЈАНОВИЋ ЂУРОВИЋ, објављеног 24.фебруара 2017.године на сајту БОРБА ЗА ВЕРУ)

 

     Ово је прва Љиљанина књига, коју нисам прочитала у даху, али сам остала без даха прочитавши је:)

     Не волим ни спомен демона, секти, не волим такве филмове, па ми је у почетку било тешко читати све у шта су увлачили Ивана. Читала сам, Богу се молила и крстила непрестано.

     Али и овом књигом је Љиљана уз Божју помоћ надмашила и саму себе. Сигурно је било тешко истраживати, читати и писати о Ивановом проблему особи која шири духовни мир око себе. Драга Љиљана, хвала Вам по ко зна који пут, да смо из Ваше књиге сазнали и научили ствари од којих окрећемо главу и молимо се да не постоје ту, близу нас.

                                                           (Јаца Рамиц, читатељка)